Lax Vox slang

6,95 incl. btw

Vandaag besteld, binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Categorie:

Deze Lax Vox slang is een klein wondermiddel bij stemklachten. Verminder de pijn aan je stembanden en bevorder het herstel door te gaan bubbelen. Lees hieronder uitgebreid hoe je de oefening doet.

De slang is 30 cm lang en heeft een doorsnede van 8 mm.

Hoe werkt Lax Vox?

Je hebt nodig

  • een Lax Vox slang van ± 30 cm lang en ± 8-10 mm dik
  • een flesje water, 1/3 gevuld

Zo doe je het

Je steekt het slangetje ongeveer 2-3 cm in het water. Dan sluit je je lippen rondom het slangetje. Vervolgens zing je een lange oe door het slangetje heen. Het water begint te borrelen. Laat je wangen lekker los, zodat ze mee gaan trillen. Je kunt ook glijbaantjes op oe zingen (de officiële term hiervoor is glissando).

Herhaal zo lang je wilt en adem door je neus.

Waar is lax vox goed voor (ook wel ‘bubbelen’)?

Bubbelen helpt bij heesheid: het masseert en ontspant je stemapparaat en vermindert pijn.

Daarnaast is het een fantastische, eenvoudige techniek als je jouw stemtechniek wilt verbeteren: je gebruikt automatisch de juiste ademhaling en je leert om met meer resonans te zingen/spreken. Daardoor ga je makkelijker zingen/spreken en forceer je minder. Bovendien benut je de volle klank van je stem. Écht een aanrader als je meer uit je stem wilt halen!

Hoe krijg je het in je systeem?

Bubbelen heeft alleen maar zin als je het ook werkelijk regelmatig oefent. En dat blijkt in de praktijk het moeilijkst.

Als je het koppelt aan een dagelijkse, al bestaande handeling, help je jezelf om het in je systeem te krijgen. Bubbel bijvoorbeeld even na het tandenpoetsen of voor de lunch. Je zult snel resultaat merken.