Idee 1: Zing Lekker Je Eigen Liedje

Idee 1: Zing Lekker Je Eigen Liedje

Laat je koorleden hun kunnen als solist ontdekken en ontwikkelen.

Zingen met meer dan twee personen blijft voorlopig verboden
Maar juist in deze lastige tijd is fijn om te mogen zingen. Vandaar het project Zing Lekker Je Eigen Liedje. Speciaal voor koorleden die wel eens een solo willen proberen zonder publiek. Daar kan je koor later de vruchten van plukken.

Hoe werkt dit muziekproject?
Je studeert een liedje in dat betekenisvol is voor jou. Dat mag elk nummer zijn, van rocknummer tot ballad. Jij bepaalt.

Wie begeleidt dit?
Vraag je dirigent om je vier repetities lang te begeleiden om het liedje op en top in te studeren. Of huur een zangcoach in. Je kunt dit ook zelfstandig doen, maar je leert nóg meer als je hulp krijgt van een zangprofessional. De bedoeling is dat je leert om als een solist te zingen.

Aan het eind neem je je liedje op
Je zou de opname kunnen doen in een homestudio-setting met goede microfoons en een camera. In elk dorp of stad zijn wel muzikanten die je daar aan kunnen helpen. Je vertelt vooraf waarom je het liedje gekozen hebt of waarom je meedoet aan dit project. Daarna neem je je liedje op in maximaal drie takes. Zo ontstaat een echt live-gevoel.

Monteer alle opnames in een grote gezamenlijke eindfilm
Daarin komen alle ‘liedjesportretten’ van alle deelnemers. Deze eindfilm wordt online vertoond aan alle koorleden. Tip: via Vimeo.com kun je video's achter een wachtwoord zetten.

Wat als je geen muzikale begeleiding hebt?
De RepetitieProfessor kan pianopartijen op maat maken en zorgen voor meezingversies. Vraag gerust naar de mogelijkheden en kosten.

Dit project wordt as we speak georganiseerd door Tinksel. Leden van showkoor Erato en zangkoor In Between hebben er veel plezier in.

Over de auteur

Jenne Snijders is de RepetitieProfessor. Afgestudeerd aan het Conservatorium en als communicatieprofessional in Concept & Creatie. Sinds 2002 werkzaam als projectdirigent, zangcoach, songwriter, arrangeur en conceptontwikkelaar aan diverse muziekprojecten.

De RepetitieProfessor is de inspiratieplek voor mensen die graag samen zingen en muziek maken. Jenne helpt koorbesturen, muziekverenigingen, bandleiders en dirigenten om hun repetities nog fijner te maken. Zodat iedereen betrokken en gemotiveerd blijft. Bijvoorbeeld met ideeën voor muziekprojecten, arrangementen die lekker zingen en werkvormen voor fijne repetities.

Doe mee met de Liedjesschrijfwedstrijd

Stimuleer je koorleden om zelf een lied te schrijven. En win een koorarrangement op maat van hun lied.

Lees hoe dit idee werkt >

Organiseer de Stemsportschool

Help je koorleden om hun stem in vorm te houden tijdens coronatijd. Nu met 15% korting voor koren.