Idee 2: Doe mee met de Liedjesschrijfwedstrijd

Idee 2: Doe mee met de Liedjesschrijfwedstrijd

Stimuleer je koorleden of dirigent om zelf een lied te schrijven. En win een koorarrangement op maat van hún lied.

Samen muziek maken mag niet, maar samen een lied schrijven mag wel
Hoe gaaf zou het zijn als je straks een concert kunt organiseren met eigen nummers van koorleden? In elk koor zitten wel een paar mensen die genoeg talent hebben om zelf een lied te schrijven. Maar vaak ontbreekt de aanleiding om daar ook echt goed voor te gaan zitten.

Wees de stok achter hun deur om een eigen nummer te schrijven
Want wat is de beste stimulans om koorleden aan het schrijven te krijgen? De belofte dat je nummer straks gezongen worden door jouw koor.

Doe mee met de schrijfwedstrijd
En maak kans op een professioneel koorarrangement van het zelfgeschreven nummer, helemaal op maat gemaakt voor jouw koor. De RepetitieProfessor is namelijk verzot op mensen die een muzikale uitdaging willen aangaan.

Hoe doe je mee?
Stuur een eenvoudige opname en de tekst van het eigen lied in via het inschrijfformulier. Doe dit vòòr 31 mei 2021. De RepetitieProfessor kiest het winnende nummer. En neemt vervolgens contact op om de samenstelling van jouw koor te inventariseren. Tegen de tijd dat corona voorbij is, kan je koor de repetities beginnen met dit nieuwe nummer.

Heb je geen schrijvende koorleden in je koor, maar ken je wel een songwriter-in-de-dop binnen het netwerk van je koor? Ook dan mag je meedoen aan deze wedstrijd.

Hoe schrijf je een lied?
Help de songwriters in je koor een flink eind op weg met het boek de Kunst van Songwriting. Dit boek geeft beginnende en gevorderde songwriters 21 creatietools in handen om:

  • Kleine ideetjes uit te laten groeien naar een sterke song
  • Meer grip te krijgen op inspiratie
  • Telkens te weten wat je volgende creatie-stap zal zijn
  • Je creativiteit op gang te houden tot je song klaar is
  • Sterke liedjes te schrijven die blijven plakken in het brein van je luisteraars
  • Geïnspireerd te blijven werken aan een goed liedje dat helemaal klopt

Over de auteur

Jenne Snijders is de RepetitieProfessor. Afgestudeerd aan het Conservatorium en als communicatieprofessional in Concept & Creatie. Sinds 2002 werkzaam als projectdirigent, zangcoach, songwriter, arrangeur en conceptontwikkelaar aan diverse muziekprojecten. 

De RepetitieProfessor is de inspiratieplek voor mensen die graag samen zingen en muziek maken. Jenne helpt koorbesturen, muziekverenigingen, bandleiders en dirigenten om hun repetities nog fijner te maken. Zodat iedereen betrokken en gemotiveerd blijft. Bijvoorbeeld met ideeën voor muziekprojecten, arrangementen die lekker zingen en werkvormen voor fijne repetities.

Zing Lekker Je Eigen Liedje

Laat je koorleden hun kunnen als solist ontdekken en ontwikkelen.

Lees hoe dit idee werkt >

Organiseer de Stemsportschool

Help je koorleden om hun stem in vorm te houden tijdens coronatijd. Nu met 15% korting voor koren.